Loading...
Janica

Janica Lönn

Kun mietin itseäni valokuvaajana, sanoisin ehdottomasti olevani henkilövalokuvaaja, sillä ihmisten valokuvaaminen on iloni ja intohimoni. Henkilövalokuvaajan tärkein työkalu on mielestäni kuvaajan ja kuvattavan välinen yhteys. Kun asiakas asettuu kuvattavaksi ja välillämme vallitsee luottamus, on eri ratkaisuja ja vaihtoehtoja helppo kokeilla. Avoin, rento ja keskusteleva ilmapiiri luo pohjan onnistuneelle henkilöstö-, mainos tai yrityskuvaukselle.

Aloitin valokuvaamisen harrastuksena vuonna 2008 kiinnostuttuani kuvankäsittelystä. Luovana tyyppinä minua kiehtoi suuresti se, miten pystyin luomaan täysin uusia maailmoja kuvankäsittelyn avulla. Alkuaikoina saatoin inspiroitua esimerkiksi verhoista, kietoa niistä itselleni prinsessamekkoja ja kuvata lopputulosta itselaukaisimella kamera kirjahyllyssä luonnonvalon toimiessa valaistuksena. Kokonaisuuden viimeistelin kuvankäsittelyn avulla ja niin fantasiamaailma oli valmis. 

Harrastuksesta alkoi pikkuhiljaa kasvaa työ toisen intohimoni, musiikin, kautta. Kuvasin eri yhtyeille promo- sekä livekuvia ja samalla karttui niin kalusto kuin portfoliokin. Vuonna 2012 perustin toiminimen intohimoni ympärille ja siitä alkoi ammattivalokuvaajan ura.

Nykyään minua innostaa eniten se, että saan tehdä luovaa työtä, joka mahdollistaa kokeilemisen ja uuden oppimisen. Minusta on mahtavaa tehdä työtä, jossa on tilaa tehdä virheitä ja jossa voidaan onnistua yhdessä. Kuvankäsittely, mielenkiintoisten tunnelmien luominen, kokonaisuuden hahmottaminen sekä halu ja kyky ymmärtää asiakasta ovat ehdottomasti suurimpia valttejani valokuvaajana. Monivuotinen kokemus henkilöstö-, mainos-, ja yrityskuvauksen parista luo vahvan pohjan osaamiselleni. Mottoni on: Jokainen idea on tutkimisen arvoinen!